Terugkerende gladheid
Terugkerende gladheid

Terugkerende gladheid op de sportvloerOnlangs bezochten we een topsporthal vanwege klachten over steeds terugkerende gladheid. De sportvloer was een watergedragen vloer. Door een opeenstapeling van laag op laag vulden de poriën van de vloer zich. Het gevolg was een glad oppervlak. Onplezierig en bovenal gevaarlijk voor de sporters. Een probleem, dat met een normale schrobbeurt niet te verhelpen was. Hier moest iets gebeuren. Op zoek naar het probleem hebben we een inventarisatie van de werkkast en apparatuur gmaakt.

Het probleem stond in de werkkast!

We ontdekten een reinigingsmiddel met speciale toevoegingen bestaande uit polymeren. Deze zogenaamde stroefmakers laten een film van minuscule deeltjes achter op de ondergrond en maakt deze tijdelijk stroef. Maar het trekt opnieuw vuil aan.

Een opeenstapeling van lagen vuil, vet en polymeren veroorzaakt een onveilige, gladde en verzadigde vloer met risico op blessures en uitglijders. Chemische reinigingsmiddelen met zogenaamde stroefmakers of polymeren zijn absoluut af te raden op elk type sportvloer.

Na het revitaliseren, hebben we een reinigingsmiddel zonder deze toevoeging geadviseerd, omdat de sportvloer van zichzelf al sporttechnische eigenschappen heeft die de stroefheid waarborgen.

Goed sportvloeronderhoud met de juiste middelen zoals pads, reinigingsmiddel en apparatuur, is de oplossing voor een veilige sportvloer.

Dit voorkomt blessures, draagt bij aan spelplezier en verlengt de levensduur van de sportvloer.

De samenstelling van onze reinigingsmiddelen voorkomt laagjesvorming en verzadiging.
We komen graag een keer bij u langs om samen een inventarisatie van de werkkast en apparatuur te maken.

Bel onze sportvloerspecialisten voor een afspraak +31 (0)88-1700616.
Of mail: info@veiligesportvloer.nl


 


TERUG