.

Opdracht van de maand

Elke maand lichten we een van onze opdrachten uit. Deze maand delen we met trots een heel mooie opdracht bij onze zuiderburen.. 

UCLL, University Colleges Leuven-Limburg

Het begon, zoals zo vaak, met een klantbezoek naar aanleiding van een aanvraag via onze website. Men wilde graag weten of er eens naar de sportvloeren gekeken kon worden in verband met de aanhoudende gladheidsproblemen.

Wij zijn in juni vorig jaar op bezoek gegaan en hebben daar geconstateerd dat de sportvloeren inderdaad nogal verzadigd waren. De metingen toonden dit ook aan. Na inspectie van de aanwezige schoonmaakapparatuur en -middelen zagen we dat de juiste reinigingsmiddelen en pads aanwezig waren. De machine daarentegen was een bescheiden model “achterloper”. Op een totale oppervlakte van 3.000 m², waarvan twee sporthallen van respectievelijk 1.600 en 800 m², is deze machine niet efficiënt genoeg. Dit vergt een hoge fysieke arbeidsinspanning en is erg tijdrovend. Door gebrek aan tijd werden de vloeren niet adequaat gereinigd. Hierdoor is de verzadiging ontstaan en daarmee de gladheid.

Nadat we de oorzaak hadden achterhaald, gaven wij het advies om de sportvloeren te revitaliseren. Een revitalisatie verwijdert de verzadiging en brengt daarmee de juiste stroefheid en glanswaarde direct terug. Echter is de revitalisatie alleen niet de oplossing. Het reguliere onderhoud moet ook worden verbeterd, anders is het binnen no-time weer onveilig glad. Daarom hebben wij geadviseerd om een andere reinigingsmachine in te zetten. Zo kan men efficiënter werken. Al snel kwam ook onze reinigingsrobot ter sprake. Bij deze afmetingen en met twee verschillende (maar aan elkaar geschakelde sporthallen) is een robot dé perfecte oplossing.

Hier werd de klant ook erg enthousiast van. Besparing in uren, verhogen van de kwaliteit van de sportvloer, minder fysieke arbeidsinspanning en het voorkomt klachten. Dit alles met de investering in één machine. Een simpele rekensom leerde dat het voor de klant goed te verantwoorden was. Was….

Fast forward naar januari 2021..

De pandemie heeft de wereld doen stilstaan. Zo ook dit offertetraject. Echter hebben we samen met de klant in januari de draad weer opgepakt en zo kwamen we tot een overeenkomst.

Voordat we de robot hebben geïnstalleerd, hebben we middels de revitalisatie gezorgd dat beide sportvloeren weer helemaal perfect aan alle sporttechnische eigenschappen voldeden. Dit bleek ook uit de keuring welke we op de sportvloeren hebben uitgevoerd.

Het installatieproces van de robot is een kwestie van de robot leren welk oppervlakte hij moet rijden. Dat lijkt eenvoudiger dan het is en we komen dan zeker nog een aantal keer terug om alle programma’s te ‘finetunen’. De twee sporthallen hebben een andere oppervlakte en hebben ook nog eens scheidingswanden. Dus er kunnen diverse programma’s worden geprogrammeerd. Dit biedt de klant de mogelijkheid om de robot variabel in te zetten. Tijd over in één zaaldeel? De robot op zijn startplek zetten en hij doet feilloos het werk waardoor een medewerker aan zijn of haar andere taken kan werken. Daarbij werkt de robot altijd met dezelfde borsteldruk, hoeveelheid water, dosering reinigingsmiddel en loopsnelheid dus is hij/zij erg consistent.  

Kunt u ook eens naar een andere locatie komen kijken?

De robot loopt nu enkele weken naar tevredenheid en wij kregen het verzoek om nog een andere sporthal op de campus te bekijken. Hier had men een probleem van dezelfde strekking. Gladheid veroorzaakte veel klachten en ongewenste uitglijders. Omdat men hier onder een andere stichting werkt, was heel het bovenstaand procedé hier niet bekend. Daarom was men al bezig om te onderzoeken of de sportvloer niet vervangen moest worden. Echter was de sportvloer pas vijf jaar oud! Na een korte bezichtiging en keuring met een proefstuk bleek, dat ook hier de revitalisatie het probleem zou verhelpen.

Al met al blijkt dus, dat men met een goed advies door een specialist grote kosten kan uitsparen. Als kers op de taart opteert men ook in deze sporthal voor een reinigingsrobot!

Wij kijken terug op een zeer prettige samenwerking en zijn blij dat we deze jaarlijks mogen blijven voortzetten. Zo hebben we, na een eenvoudige aanvraag via de website, weer een tevreden klant voor de lange termijn erbij!


Met dank aan Britt Breyne, Sportfunctionaris UCLL/HHH

Foto: Britt Breyne (UCLL/HHH) met een certificaat en Jan van den Hurk (Veiligesportvloer.nl)


TERUG