Maak de juiste keuze voor een reinigingsmachine in de sporthal

Maak de juiste keuze voor een reinigingsmachine in de sporthal

De keuze die gemaakt moet worden bij de aanschaf van een reinigingsmachine, hangt van een aantal factoren af, namelijk:

1.    Wat gaan we reinigen
Is het alleen de sportvloer of willen we ook de kleedruimtes en gangen meenemen? Deze keuze is niet altijd even makkelijk. De sporthal is vaak groot en eenvoudig te belopen. De ruimtes eromheen zijn van hele andere aard. Staan er bijvoorbeeld stoelen, banken en wenst u ook door de sanitaire ruimte te gaan? In de sporthal kiest men sneller een grote en brede machine, terwijl voor de ruimtes buiten de sporthal vaak een kleine en flexibele machine wenselijk is. 

2.    Gebruik van pads, vlakke borstels of cilindrische borstels
Deze types worden vaak bij een schrobzuigmachine aangeboden. De keuze hiervoor heeft een behoorlijke impact op het schoon te maken oppervlakte. Onze keuze bij een sportvloer is een (rode) pad of anders een vlakke borstel. Hoe gladder het oppervlakte is, des te beter is een rode pad of anders een vlakke-borstel. Hierdoor heeft u een stabielere reinigingsoppervlakte en kan u uw reinigingsmiddel ook nog inwerktijd geven. Indien het oppervlakte oneffen en grote voegen heeft (dit zien we niet bij sportvloeren) dan is de keuze voor een cilindrische borstel beter. Deze borstel komt dieper in de voegen en heeft een hogere specifieke druk per cm². Denk bijvoorbeeld bij een leisteen vloer.

3.    De grootte van het te reinigen object
Tijd is geld en meestal kan een grote reinigingsmachine gedurende de levensduur behoorlijk wat besparen. Het is cruciaal om de rekensom te maken. Denk hierbij aan frequentie van schrobben en de vierkante meters die gereinigd moeten worden. Een te kleine machine kan zeker in aanschaf budgettair interessant zijn, maar als we kijken naar de totale kosten tijdens de levensduur (TCO), dan is een kleine schrobzuigmachine meestal een kostbare keuze. 

4.    Elektrisch of een accu
Sinds niet al te lange tijd worden er ook schrobzuigmachines aangeboden, die gevoed worden vanuit een accu. Ideaal, want de (lange) verlengkabels die u bij een elektrisch apparaat nodig heeft, liggen dan niet in de weg. Er moet wel discipline aanwezig zijn om de status van de accu in de gaten te houden.  

Dit zijn zomaar een paar variabelen in de keuze van machine. Laat u gerust geheel vrijblijvend informeren. Wij staan open tot ieder gesprek. Wij kennen de markt goed en geven u een gedegen advies. 

sporthal reiniging schrobmachine