Feit of fabel: Sporten op blote voeten is verstandig wanneer de sportvloer glad is

Het is een veelvoorkomend probleem tijdens gymlessen: kinderen glijden uit op een gladde sportvloer. De oplossing is al snel bedacht want als het kind de schoenen uit doet heeft hij/zij meer grip en kan er ook niet meer uitgegleden worden. Maar is dit wel de goede oplossing?

Allereerst is het belangrijk om te bekijken waarom het kind is uitgegleden. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het kind uitgegleden is. Bijvoorbeeld versleten sportschoenen, uitglijden over sportmaterialen of is er misschien toch iets aan de hand met de sportvloer? Het is verstandig om daarom goed te kijken naar wat de oorzaak van dit probleem is zodat het in de toekomst voorkomen kan worden. De beste oplossing voor het probleem is echter niet om de leerling op blote voeten te laten sporten.

Het sporten op blote voeten zorgt er namelijk voor dat een sportvloer nog gladder wordt. Blote voeten geven namelijk huidschilfers en huidvetten af wat een van de oorzaken is van het ontstaan van een verzadigde laag. Deze verzadigde laag is de oorzaak voor een gladde sportvloer. Het antwoord op de stelling of het verstandig is om op blote voeten te sporten op een gladde sportvloer is dus absoluut een fabel.

sportveld beschadigingen gladheid

Heeft u last van een gladde vloer?

Glijden kinderen uit op uw sportvloer? Neem vrijblijvend contact met ons op.  Dan kijken wij samen met u naar de oplossing voor uw sportvloer.