Onderhoud sportvloer

Onderhoud aan sportvloeren

Ongeacht de kwaliteit van de vloer is periodiek onderhoud niet alleen slim om uit te voeren maar ook nodig. Goed onderhoud verlengt de levensduur van een sportvloer aanzienlijk waardoor het kostenefficiënter is, omdat vervanging van een sportvloer zo lang uitgesteld kan worden. Daarnaast levert een goed onderhouden sportvloer ook veel voordelen op voor sporters, zoals:

  • Ballen stuiteren beter
  • Sporters kunnen makkelijker wenden
  • De vloer heeft meer verend vermogen

Veiligesportvloer.nl kan bijdragen aan onderhoud voor kunststof of houten vloeren. Bij ons heet dit een revitalisatie van uw sportvloer. Een revitalisatie is een zeer uitgebreide, door onszelf ontwikkelde, technische beurt van uw vloer. Een revitalisatie gaat dus verder dan simpelweg alleen de (periodieke) schoonmaak van een sportvloer. Een revitalisatie brengt uw vloer terug naar de oorspronkelijke sporttechnische eigenschappen.

Verschil tussen schoonmaak en onderhoud

Er is een wezenlijk verschil tussen schoonmaak en onderhoud.  Bij het schoonmaken van een sportvloer hoort vlekverwijdering of stofwissen. Schoon en veilig zijn ook twee hele andere waarden. De facilitaire dienst heeft vaak als taak om de sportvloer schoon te maken, wellicht zelfs jaarlijks een dieptereiniging of periodiek onderhoud uit te voeren. Echter blijkt dit in de praktijk dat dit soort schoonmaak vaak niet voldoende resultaat geeft zodat de vloer ook veilig is en blijft!