Werkzaamheden voor Gemeente Zuidplas

Op MoerRenovatie houten sportvloer Gemeente Zuidplas.

Stel eerst jezelf even voor. Wie ben je, wat is je functie en hoe ben je bij het project betrokken?
Ik ben Anton Verheul, beheerder gemeentelijke gebouwen. Ik ben betrokken bij het project, voor de renovatie van de houten sportvloer door de uitvoering van het meerjaren onderhoudsplan - MJOP.

We zijn nu in Moerkapelle. Hoe groot is de gemeente en hoe is deze ontstaan?
Moerkapelle bestaat al sinds de 17e eeuw en is sinds de fusie tussen de gemeenten Moordrecht, Nieuwerkerk en Zevenhuizen –Moerkapelle in  2010 een van de dorpskernen van de gemeente Zuidplas. Het aantal inwoners groeit op dit moment snel naar de 10.000.

Hoeveel sportaccommodaties telt gemeente Zuidplas?
Op dit moment vijf sporthallen en een vijftal gymzalen.

Wat zijn de huidige richtlijnen m.b.t. het huidige beheer en onderhoud van de sportaccommodaties?
Het in samenwerking met de exploitant in stand houden van de functionaliteit en veiligeheid van de sporthallen en het in uitvoering brengen van het bijbehorende meerjaren onderhoudsplan.

Vertel wat over de historie van sporthal Op Moer.
Op Moer is gebouwd in 1982, het is een multifunctioneel gebouw waarin een grote vergader/bijeenkomstzaal met bar, 4 volautomatische kegelbanen met bar en met een grote sporthal is gevestigd. De sporthal bestond oorspronkelijk uit 2 sportzalen met een “gymzaalvloer” die door middel van een vouwwand gescheiden kon worden.

"Ik heb de samenwerking, heldere communicatie en hieruit voortvloeiende afspraken met Veiligesportvloer.nl als zeer prettig ervaren"

Hoe lang ben je al betrokken bij de locatie?
De gymzaalvloer is in 2005 vervangen door de huidige houten vloer en in 2010 is er een derde sportzaal en nog een vouwwand aan gebouwd waardoor het of als grote zaal , of in twee of drie delen verdeeld kan worden. De bestaande houten vloer is in het nieuwe deel doorgelegd. Het is een zwevende houten sportvloer die door de sporters als erg prettig wordt ervaren. Er worden vele sporten op de vloer beoefend waaronder kunstrolschaatsen, gymnastiek, badminton, volleybal, judo, verschillende dansvormen, zaalvoetbal, rolschaatshockey, zaalhockey, kickboksen, tafeltennis etc.

Wat is de aanleiding voor de renovatie van de sporthal en wat waren de eisen, wensen en criteria?
Ik ben als beheerder sinds april 2019 betrokken bij deze locatie. De beheerster van Op Moer, Wilma is sinds 2005 werkzaam in Op Moer en sinds 2017 de drijvende kracht achter de exploitatie van dit multifunctionele gebouw waarin vrijwel alle plaatselijke verenigingen en groeperingen ruimte hebben voor hun activiteiten. 

Oppakken van achterstallig onderhoud en uitvoering geven aan het MJOP zijn aanleiding geweest voor de renovatie. Wat de houten sportvloer betreft: veiligheid en voorzien van een op de ondergrond goed zichtbare actuele belijning voor balsporten en badminton.

Hoe is het aanbestedingstraject verlopen?
Voor de uitvoering zijn meerdere offertes opgevraagd. Zo ook bij Veiligesportvloer.nl

Wat heeft de doorslag gegeven om voor Veiligesportvloer.nl te kiezen?
Het enthousiasme en vertrouwen hebben de doorslag gegeven om voor hen te kiezen. De aanbiedingen van de verschillende partijen lagen heel dicht bij elkaar en een prettige bijkomstigheid was dat Veiligesportvloer.nl in dit geval ook de goedkoopste was.

Hoe is het proces van begin tot eind verlopen? Communicatie, offerte, arbeid, aftersales etc.
Het proces communicatie, offerte, arbeid, aftersales etc. is prima verlopen. Duidelijke en heldere communicatie over korte lijnen. De coronatijd heeft wat vertraging veroorzaakt in levering van materialen waardoor de uitvoeringsplanning wat is uitgelopen. Hier is helder en eerlijk over gecommuniceerd. De opgelopen vertraging was/is Veiligesportvloer.nl niet aan te rekenen.

Hoe reageerden de gebruikers?
De beheerster van de accommodatie heeft het resultaat via social media met de gebruikers gedeeld en de reacties waren zeer enthousiast. Ook de beheerster is helemaal weg van “haar” vloer.

Wat is de toekomst verwachting van de accommodatie?
De gemeente Zuidplas zit in de top van gemeenten in Nederland waarin de aankomende jaren de meeste woningbouw moet worden gerealiseerd. Het streven is om de aparte kernen hun identiteit te laten behouden. Het multifunctionele gebouw Op Moer past prima in dit plaatje.

Wil je zelf nog iets toevoegen?
Ik heb de samenwerking, heldere communicatie en hieruit voortvloeiende afspraken als zeer prettig ervaren. Ook de samenwerking in de uitvoering tussen de medewerkers van Veiligsportvloer en de beheerster van Op Moer is prima verlopen. Onze dank daarvoor. Mochten er in de toekomst weer sportvloeren aan renovatie toe zijn, dan hoort Veiligesportvloer.nl zeker bij de partijen die uitgenodigd worden om een aanbieding te doen.

Neem contact met ons op als u wilt weten wat de mogelijkheden zijn en lees meer over een renovatie van uw houten sportvloer.