Renovatie sportvloer Steveninckkazerne in Oirschot
Renovatie sportvloer Steveninckkazerne in Oirschot

WOW wat een fantastisch resultaat! Trots op ons team van Veiligesportvloer.nl

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf voerden wij de renovatie uit van de linoleum sportvloer op de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot.

Die ruim 40 jaar oude linoleum sportvloer in de legerkazerne had al heel wat meegemaakt. Jaren van intensief gebruik hadden hun tol geëist. De schades, sporen van slijtage en ooit heldere lijnen getuigden van ontelbare trainingssessies, snelle sprints en scherpe wendingen. Een sportvloer waarop mannen en vrouwen hadden gemarcheerd en getraind voor ontelbare missies.

Met dit project laten we echt zien, dat we de levensduur van een linoleum sportvloer kunnen verlengen.

Nadat we een proefstuk hadden geplaatst om de kwaliteit en kleur te beoordelen, konden we aan de slag. Allereerst hebben we de vloer grondig gereinigd en geschuurd, om vervolgens te beginnen met de reparatie van schadeplekken. Na het herstellen van de schade was het tijd om een coating aan te brengen en voor het eerst een logo toe te passen. In plaats van een transparante coating is een kleuren coating aangebracht met in de middencirkel een groot logo. Door gebruik te maken van een kleurencoating waren de gerepareerde beschadigingen aan het zicht onttrokken. Ten slotte hebben we alles beschermd met een laag blanke sportlak, om te voldoen aan de sportsnormeringen. Ook vuil en reinigingsmiddelen krijgen hiermee niet de kans om de natuurlijke elementen van het linoleum aan te lasten.

  

  


TERUG