Sportvloeronderhoud en Cirkel van Sinner

Sportvloeronderhoud en de Cirkel van Sinner
Goed sportvloeronderhoud begint met het begrijpen van de Cirkel van Sinner

Reiniging van sportvloeren vraagt om een goede balans tussen reinigingsmiddel, tijd, arbeid en temperatuur. Maar hoe doe je dit goed? Binnen de Cirkel van Sinner komen al deze elementen samen. De Cirkel van Sinner is ooit uitgevonden door Herbert Sinner, een onderzoeker in dienst van het Duitse bedrijf Henkel. Hij kwam tot de conclusie dat deze vier factoren van invloed zijn op schoon en duurzaam. Als je één deel van de cirkel aanpast, moeten de andere delen de cirkel weer in balans brengen. Bij het reinigingen van sportvloeren missen we vaak de juiste temperatuur.

Temperatuur: warm water lost vet op. Echter is het lastig om water warm op de sportvloer te krijgen en tijdens reiniging warm te houden. Vaak is alleen koud water aanwezig en is de vloer ook koud. Dit betekent, dat de overige onderdelen van de Cirkel van Sinner - arbeid, reinigingsmiddel en tijd - de afwezigheid van warm water moeten compenseren.

Reinigingsmiddelen: het juiste reinigingsmiddel in de juiste hoeveelheid bespaart kosten en is beter voor het milieu. Daarnaast kan professioneel reinigingsmiddel ook werken met koud water. Gebruik je te weinig schoonmaakmiddel dan blijft vuil achter. Teveel reinigingsmiddel veroorzaakt vervetting en verzadiging van de sportvloer. Het verkeerde middel kan de vloer aantasten. Bij Veiligesporvloer.nl zijn alle reinigingsproducten getest en gekeurd door laboratoria van bekende sportvloerproducenten. Naast regulier reinigingsmiddel adviseren we ook periodiek reinigingsmiddel

Apparatuur: machinaal reinigen verwijdert vaak beter vuil en vlekken en bespaart water. Echter veroorzaakt te hoge belasting meer slijtage. Gebruik van de juiste reinigingspads in plaats van een borstel, zorgt voor het beste resultaat.

Tijdsinspanning: een langere tijdsduur heeft meer effect op de inwerking van het reinigingsmiddel. Tevens zorgt langer boenen voor een beter resultaat. Zet de sportvloer in met water en reinigingsmiddel en zuig het pas na circa 10 minuten op. Het vuil krijgt dan de kans los te weken. Let wel op, want onnodig lang schrobben en te lang inwerken van reinigingsmiddel kunnen andere problemen veroorzaken.

Veiligesportvloer.nl biedt trainingen en cursussen sportvloeronderhoud op maat, zodat uw schoonmaakmedewerkers alles leren over het reinigen van de sportvloer en schoonmaken volgens de Cirkel van Sinner.

Vraag ons naar de mogelijkheden.
Bel:   +31 (0) 88 170 06 16
Mail:  info@veiligesportvloer.nl